CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

La Sala Albert Camus obté la marca "Menorca Reserva de Biosfera"

La Sala Albert Camus obté la marca 20 diciembre 2021

La Sala Albert Camus ha obtingut l’autorització per a fer servir la marca “Menorca Reserva de Biosfera”. Es converteix així en el primer equipament cultural de Menorca en obtenir aquesta distinció, que reconeix la feina feta en matèria de sostenibilitat de l’espai, i els compromisos adquirits per mantenir aquesta línia de treball i intensificar-la. El reglament de la marca estableix 20 requisits obligatoris i 14 de recomanables per als espais culturals, i l’Ajuntament de Sant Lluís s’ha compromès a complir totes aquestes condicions, tant les obligatòries com recomanables, en el termini màxim de 3 anys.

Des de l’Ajuntament de Sant Lluís es valora molt positivament la concessió d’aquesta distinció. «La nostra aposta és fer de la sostenibilitat un valor transversal, superar el marc mental tradicional que lliga aquest concepte només amb el medi ambient, i amb aquest reconeixement demostram que açò no només és possible, sinó que és una passa imprescindible per a una societat justa, equitativa i igualitària», valora Débora Marquès, regidora de Cultura i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Lluís. En aquesta línia incideix el projecte de cultura sostenible que pròximament serà presentat al municipi.

Josep Juaneda, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, valora «molt positivament que els espais culturals puguin optar a ser marca Reserva de Biosfera, ja que la gestió dels equipaments culturals ha de ser coherent amb els valors socials, educatius, culturals i també mediambientals que es volen transmetre".

De fet, fou l’Ajuntament de Sant Lluís qui proposà al Consell de Menorca que els espais culturals també poguessin optar a la marca “Menorca Reserva de Biosfera”. Débora Marquès explica en aquest sentit que “entenem la cultura com una eina essencial per a fer de la sostenibilitat un eix d’acció transversal, i per tant, creiem necessari que les instal·lacions on neix i es difón la cultura també puguin ser reconegudes amb aquesta marca, que té tant de reconeixement com d’exigència”.