CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA

NOMENAMENT COM A FILLA PREDILECTA DE SANT LLUÍS D’ALÍCIA SINTES OLIVES

Alícia Magdalena Sintes Olives, nascuda a Sant Lluís l'any 1969, és professora titular de Física Teòrica de la Universitat de les Illes Balears i doctora en Física per la mateixa universitat.
La doctora Sintes encapçala el Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB, únic col·lectiu de recerca espanyol integrat en el projecte internacional de col·laboració científica LIGO, descobridor de les ones gravitacionals, l’any 2015.
A més, forma part de diversos projectes d’investigació internacionals, com el grup de recerca GEO Detector Characterization Working Group, el projecte europeu e-LISA i ha estat assessora científica de l’Agència Espacial Europea. A casa nostra, és membre de l’Institut Menorquí d’Estudis.
Ha fet estades post doctorals, primer com a becària Marie Curie i com a investigadora sènior a l'Institut Max Planck für Gravitationsphysik d'Alemanya, així com altres de més curtes a Portugal, Canadà, Regne Unit, Alemanya, Àustria i Itàlia.
Ha publicat articles en nombroses revistes científiques de prestigi, participa sovint en congressos i seminaris i imparteix conferències arreu del món.
Ha estat mereixedora de diversos premis, d’entre els quals podem destacar el Premi Ramon Llull, atorgat el passat 28 de març pel Govern de les Illes Balears.

Per la seva destacada trajectòria professional i les aportacions a la física i a l'astronomia, i en reconeixement del seu paper rellevant en el descobriment de les ones gravitacionals, l'Ajuntament de Sant Lluís ha iniciat l'expedient administratiu per atorgar el títol de Filla Predilecta de Sant Lluís a la doctora en Física i astrònoma santlluïsera Alícia Magdalena Sintes Olives.

Nom i llinatges:(camp obligatori)
DNI:(camp obligatori)
Correu electrònic:(camp obligatori)
Comentari:(camp obligatori)
Marcau una opció: