CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

SANT LLUÍS, MAÓ I ES CASTELL PRESENTEN UNA NORMATIVA COMUNA PER REGULAR LA CIRCULACIÓ DELS VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL

SANT LLUÍS, MAÓ I ES CASTELL PRESENTEN UNA NORMATIVA COMUNA PER REGULAR LA CIRCULACIÓ DELS VEHICLES DE MOBILITAT PERSONALAquest dimarts, dia 27 d'octubre, els ajuntaments de Maó, Sant Lluis i Es Castell han presentat la nova normativa comuna que regularà la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en aquests tres municipis.

La proliferació de vehicles de mobilitat personal obliguen a regular la circulació d'aquests vehicles, que s'han consolidat com una via de transport en creixement. En aquest sentit, es fa necessari regular també la convivència entre aquests tipus de vehicles amb els vianants i la resta d'actors de la mobilitat.

Els ajuntaments de Sant Lluís, Es Castell i Maó han treballat conjuntament en l'elaboració d'una normativa comuna, que permeti un mateix marc normatiu als tres municipis adjacents, i que registren una gran mobilitat entre ells per raons laborals, d'estudis o d'oci. L'objectiu és regular una situació que actualment troba un buit legal i, així, permetre una major seguretat tant a les persones que es desplacen en aquests tipus de vehicles, com també als vianants i altres actors de la mobilitat.

Maó i Sant Lluís aprovaran aquesta setmana les ordenances, mentre que Es Castell està ultimant els detalls administratius per tal de poder donar llum verda també a la mateixa normativa.

Què és un Vehicle de Mobilitat Personal (VMP)?
- Un vehicle d’una o més rodes d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics. Poden circular a velocitats d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora.

On poden circular?
- Carrer residencial (a velocitat de peató).
- Voravies autoritzades (a velocitat de peató).
- Carril-bici (20 km/h.)
- Passejos de terra (10 km/h.)
- Zones 30 (a 25 km/h.)
- Carrers d’un carril i un únic sentit (25 km/h.)
- Parcs públics amb vies ciclistes (a velocitat de peató).

On no poden circular?
- Voravies, passejos pavimentats, zones peatonals (excepte que l'Ajuntament ho autoritzi expressament).

Quins requisits són obligatoris per circular en un VMP?
- Dur un casc homologat.
- Portar elements reflectants del vehicle (davant i darrera), i timbre.
- Contractar una assegurança de responsabilitat civil.
- Tenir 15 anys o més.

Una vegada s'aprovi inicialment l'ordenança, hi haurà un termini d'exposició pública en la que la ciutadania pugui presentar al·legacions, si així ho considera necessari.