CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA - SANT LLUÍS 2020

MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA - SANT LLUÍS 2020Avui som aquí per reivindicar el paper de la dona. Us hem convocat per ajuntar i enfortir les nostres veus, que parlen de les filletes i les dones de tot el món.

A tot el món, les dones estan a primera línia lluitant pel nostre futur. Pel vostre futur.

Creiem que la connexió ens empodera. Que cada veu importa, que cadascú de noltros és necessari per aconseguir el canvi. Creiem que podem fer coses extraordinàries quan ens unim.

Veiem com la globalització i les polítiques neoliberals estan contribuint a les injustícies i les desigualtats. L’escletxa entre nord i sud, entre poblaciones riques i pobres, augmenta de manera significativa.

La bretxa de gènere s’ha obert encara més, perquè seguim essent les dones les que patim més directament les conseqüències de la globalització. Les dones realitzen els treballs més precaris i pitjor remunerats.

La tasca no retribuida dels ciutadans és assumida majoritàriament per dones. El valor econòmic d’aquesta feina realitzada per dones a tot el mon és de 10,8 billons de dòlars, segons dades publicades per Intermón-OXFAM.

És necessari replantejar estratègies i donar veu a les dones, perquè som necessàries, perquè les nostres alternatives són fonamentals per encarar els problemes als que ens enfrontem.

Volem recordar que avui no hi som totes. Trobam a faltar les 1.047 dones víctimes de la violència masclista, 14 assassinades en el que duim d’any. Un rastre de violència difícil d’assumir.

Les dones som cada vegada més protagonistes de les migracions contemporànies, no només per les guerres, sinó també per les crisis climàtiques. Recordem a les activistes assassinades per defensar el nostre entorn: Berta Cáceres (Honduras), Laura Vásquez (Guatemala) i Emilsen Manyoma ( Colombia).

La feminització dels fluixos migratòris és un reflex de la feminització de la pobresa. Estem en contra de la mercantilització dels nostres cosos. Ens posicionam des del feminisme per lluitar contra la crisi climàtica, les desigualtats, l'exclusió, la bretxa entre la població rica i la pobra.

Avui, més que mai, reivindiquem el dret dels pobles a migrar i exigim que el compliment dels tractats internacionals en materia d'assil.

Unides som poderoses.