CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

ÈXIT DE LA CAMPANYA «FESTES SÍ, RESIDUS NO»

ÈXIT DE LA CAMPANYA «FESTES SÍ, RESIDUS NO»La campanya «Festes Sí, Residus No», posada en marxa per l’Ajuntament de Sant Lluís durant les festes majors i menors, ha conclòs amb un resultat molt positiu. La col·laboració i implicació ciutadana ha estat clau per aconseguir els dos objectius proposats: reduir la generació de residus i incrementar el reciclatge.

L’Ajuntament va posar en marxa diferents mesures per aconseguir unes festes sostenibles, entre les quals destacaven un punt de recollida d’envasos de plàstic, la prohibició de gots de plàstic d’un sol ús als locals que havien instal·lat barres exteriors o l’ús de materials alternatius al plàstic en els actes institucionals. Aquestes mesures han donat com a resultat una reducció de la generació de residus durant les dates de les festes, i la percepció d’uns carrers i places més nets durant els dies de les festes.

Durant els dies 24 i 25 d’agost, es va instal·lar un punt de recollida, recuperació i compensació d’envasos de plàstic. Ubicat al Cós de Sant Lluís, va estar obert durant cinc hores el dia 24, i quatre hores el dia 25. En aquest temps, aquest punt va ser atès per voluntaris i voluntàries, coordinats per l’Ajuntament. Per cada envàs lleguer de plàstic que s’entregava, cada persona era recompensada amb 10 cèntims d’euro. Les xifres de la recollida foren les següents:

Envasos recollits (bòtils, gots i llaunes): 4.075
Quilos recollits: 67,8
Euros entregats: 360

La majoria dels envasos recollits foren llaunes. Cal destacar, sobretot, el fet que van haver-hi persones que van entregar els envasos lleugers renunciant a la compensació econòmica a la que tenien dret (en concret, 475 envasos), assegurant en el moment de l’entrega que ho feien perquè volien col·laborar en la conservació de l’entorn no per una qüestió econòmica, sinó per compromís amb el medi ambient.

Les xifres de recollida són valorades molt positivament, perquè es complementen amb una reducció evident de la generació de residus de plàstic al municipi. Es notava als carrers i places, i també als actes municipals.

Una mostra de la reducció de la presència de plàstic es pot deduir del recompte de residus fet a alguns bars del municipi. Durant els dies de les festes majors (del dia 23 al 26 d’agost), l’Ajuntament de Sant Lluís va habilitar un sistema de recollida específic per als locals que havien instal·lat barres exteriors per servir begudes. El recompte fet a aquests set locals ha donat el següent recompte:

VIDRE: 569.2 quilos.
CARTRÓ: 283,6 quilos.
PLÀSTIC: 177,1 quilos.

El volum de plàstic generats a aquests locals, en relació amb el total de residus, és del 17,2 per cent. És a dir, menys d’una cinquena part.