CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

L’IBE COMPROMET 150.000 EUROS PER A IMPULSAR LA COMUNITAT ENERGÈTICA DEL POLÍGON DE SANT LLLUÍS

L’IBE COMPROMET 150.000 EUROS PER A IMPULSAR LA COMUNITAT ENERGÈTICA DEL POLÍGON DE SANT LLLUÍS30 septiembre 2021

Més de 10 empreses de Sant Lluís s’han sumat ja a la comunitat energètica del polígon de Sant Lluís, una iniciativa pionera a Balears que permetrà la producció d’energia neta i l’autoconsum de les empreses participants. Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió per a seguir impulsant aquest projecte, a la que han participat la batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, el gerent de l’Institut Balear de l’Energia, Ferran Rosa, la regidora de Sostenibilitat i Polígon Industrial, Débora Marquès, Jesus Cardona, de l’equip tècnic del projecte, i la directora de de Menorca Preservation, Rebecca Morris, a més d’una desena d’empresaris del polígon industrial.

Durant la trobada, s’ha parlat de com avançar per fer realitat la comunitat energètica abans de finals d’aquest any, i s’ha comprovat com la iniciativa ha tingut una molt bona acollida entre els empresaris. Així, si el mes de juliol eren 4 les empreses interessades, a dia d’avui ja són més d’una desena les que s’han compromès a formar part d’aquest projecte. Inicialment s’havia plantejat que feien falta un mínim de sis empreses per fer realitat la comunitat, i hores d’ara, ja pràcticament es duplica aquest nombre.

A més, l’Institut Balear de l’Energia ha compromès durant la reunió d’avui una inversió inicial de 150.000 euros, amb els quals es podran executar instal·lacions de plaques fotovoltaiques capaces de produir fins a 100 kW d’energia. Es preveu que a mitjans de l’any 2022, la comunitat ja estigui constituïda i en marxa, produïnt energia pròpia que serà consumida per part dels empresaris que formin part del projecte.

La reunió d’avui també ha servit per constatar el compromís de Menorca Preservation amb aquest projecte, assumint la contractació de l’equip tècnic que realitza els estudis previs per a determinar les necessitats de la comunitat i les solucions tècniques per poder cobrir-les i així impulsar la creació d’aquesta primera comunitat energètica a les illes Balears. Menorca Preservation aporta 9.000 euros per costejar aquestes tasques tècniques, mentre que l’Ajuntament de Sant Lluís n’aporta 3.000. Aquesta feina tècnica servirà com a base per a la creació de la comunitat energètica, però també aportarà coneixements genèrics per a poder implantar models com el de Sant Lluís a altres punts, si així es considera.

Cal recordar que el termini per a què més empreses se sumin al projecte de la comunitat energètica del polígon industrial de Sant Lluís encara està obert. Per a fer-ho, s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça comunitatenergetica@ajsantlluis.org.