CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

S’INSTAL·LEN 11 NOUS CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA I S’HABILITA UN VEHICLE DE SUPORT

S’INSTAL·LEN 11 NOUS CONTENIDORS DE RECOLLIDA SELECTIVA I S’HABILITA UN VEHICLE DE SUPORT 12 agosto 2021

L’Ajuntament de Sant Lluís i el Consorci de Residus i Energia de Menorca han acordat una sèrie de mesures per incrementar la recollida selectiva al municipi i poder atendre així la demanda existent actualment. La gran afluència de visitants durant aquestes setmanes ha provocat una generació de deixalles superior fins i tot a la que es va produir a l’estiu de 2019, i aquest fet, juntament amb algunes actituds incíviques, ha tingut com a conseqüència alguns problemes de saturació de contenidors.

Davant aquesta situació, el Consorci de Residus està instal·lant a Sant Lluís 11 nous contenidors de recollida selectiva: 8 de blaus per al cartró i el paper, i 3 de grocs, per als envasos i el plàstic. S’ubicaran als punts més crítics del municipi, per així incrementar la capacitat de recollida. A la vegada, es realitzaran també alguns canvis en el sistema de recollida, per a evitar l’acumulació de residus als contenidors.

Així, ara mateix la recollida selectiva es realitza tres vegades a la setmana. Els dilluns, dimecres i divendres es recull el paper i el cartró, mentre que els envasos i el plàstic s’arrepleguen els dimarts, dijous i dissabtes. Cadascun d’aquests dies, en acabar la ruta, el camió fa un repàs per als contenidors d’altres materials que estan més plens, segons el temps del que disposen. Ajuntament de Sant Lluís i Consorci han acordat que aquest repàs complementari diari dels contenidors més plens es faci el matí i no els capvespres, amb un vehicle de suport. D’aquesta manera, el matí ja es buidaran aquells punts amb major acumulació de residus.

Aquestes mesures se sumen a les que ja ha implementat el Consorci a tot Menorca, amb l’habilitació de dos nous vehicles per fer totes les rutes.

Des de l’Ajuntament de Sant Lluís es fa una crida a la ciutadania i als visitants a emprar els contenidors de manera cívica i responsable.

- Es demana que es faci un ús racional dels contenidors, deixant els residus al seu interior, convenientment separats i plegats de tal manera que ocupin el mínim espai possible.

- Es recomana que es llencin els residus als contenidors els dies de la seva recollida. És a dir, paper i cartró els dilluns, dimecres i divendres, i plàstic els dimarts, dijous i dissabte.

- També cal tenir present que es pot fer servir també la deixalleria municipal, ubicada al polígon empresarial, per a la recollida i reciclatge de residus (amb horari de dilluns a dissabte de 8 a 13 hores, i dimarts i dijous de 15 a 18 hores),

- També està disponible el servei municipal per a la recollida de residus voluminosos, que passa pels domicilis particulars a endur-se els objectes si s’ha telefonat abans per reservar el servei al telèfon 971 38 56 32.