CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

LES PLATGES DE PUNTA PRIMA I BINIBECA COMPTEN AMB DESFIBRIL·LADORS ACCESSIBLES LES 24 HORES DEL DIA

LES PLATGES DE PUNTA PRIMA I BINIBECA COMPTEN AMB DESFIBRIL·LADORS ACCESSIBLES LES 24 HORES DEL DIA26 julio 2021

Les platges de Punta Prima i Binibeca comptaran aquest estiu amb dos aparells desfibril·ladors disponibles les 24 hores i durant tots els dies de la setmana. Aquests aparells estaran instal·lats a l’exterior dels punts de socorrisme d’aquestes dues platges, i gràcies al seu mecanisme de funcionament, podran ser emprats sempre que sigui necessari, encara que el succés que generi aquesta necessitat es produeixi en hores en què no hi ha servei de socorrisme.

L’Ajuntament de Sant Lluís va decidir introduir aquesta possibilitats durant la licitació del servei de socorrisme i vigilància a les platges del municipi. Al plec de condicions, es va incloure com una opció de millora per part dels licitants la instal·lació i manteniment d’aquests aparells, entenent que així s’oferia a la platja i al seu entorn un servei afegit, que permetia millorar la qualitat i la seguretat dels banyistes, els usuaris de les platges i també les persones que circulessin per la zona. Així, els desfibril·ladors s’instal·len a punts visibles, fàcilment accesibles i identificats. El seu manteniment és responsabilitat de les empreses concessionàries.

Entre 2015 i 2020, a les platges de les Illes Balears es van produir 41 defuncions a les platges en horari en què no hi havia servei de socorrisme. Amb la incorporació dels desfibril·ladors permanents, les platges de Sant Lluís comptaran amb un recurs més que podria ajudar a intervenir en alguns d’aquestes casos. Cal tenir en compte que són aparells que poden ser emprats per qualsevol persona, ja que una vegada s’activen, els propis desfibril·ladors van donant indicacions a qui els utilitza. A més, quan s’agafen, emeten un so potent per tal que la gent que hi ha al voltant pugui saber que s’està fent una intervenció, i ajudar en el cas que hi hagi alguna persona amb estudis mèdics.

És destacable també el fet que aquestes desfibril·ladors no només donaran servei a la platja, sinó que també poden ser emprats per les persones que passin per la zona. En el cas de Punta Prima, per exemple, el desfibril·lador està instal·lat a una zona fàcilment visible des del Passeig de S’Arenal, una zona de gran afluència.

Cal recordar que Sant Lluís fou també el primer municipi de Menorca en disposar d’un desfibril·lador accessible a tothom a la via pública, que està ubicat a la Plaça Nova. Afortunadament, durant el temps que està instal·lat, no ha hagut de ser utilitzat mai.