CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

L’AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS DEMANA A COSTES EL MANTENIMENT DE LES CASETES DE VORERA D’ALCAUFAR

L’AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS DEMANA A COSTES EL MANTENIMENT DE LES CASETES DE VORERA D’ALCAUFARL’Ajuntament de Sant Lluís, juntament amb el Consell de Menorca i el senador autonòmic, demana al Departament de Costes que rectifiqui la seva intenció de demolir les casetes de vorera d’Alcaufar. Basant-se en un informe de 2019 de l’Advocacia de l’Estat, Costes ha comunicat a alguns concessionaris la seva intenció de prorrogar la concessió fins a finals de 2022, però a la vegada els demana un aval per a, després d’aquesta data, demolir la construcció.

Des de l’Ajuntament de Sant Lluís es considera que aquestes construccions de vorera formen part del patrimoni històric del municipi i de Menorca, són part de la manera de ser dels menorquins i de la nostra forma de relacionar-nos i viure el mar. Algunes d’aquestes construccions tenen dècades d’història, i estan integrades al paisatge menorquí i en formen part indestriable. A més, estan incloses al Catàleg Municipal del Patrimoni Històric.

Des de l’Ajuntament s’han iniciat ja gestions amb Costes per tal d’instar-los a recapacitar la seva decisió inicial, i a reconèixer la singularitat de les casetes de vorera menorquines i respectar la seva idiosincràcia. En aquest sentit, la batlessa Carol Marquès entèn que «hem de fer entendre a Costes la peculiaritat d’aquesta situació i posar en valor la diferència de les construccions a les que feim referència». Marquès ha recordat, en aquest sentit, que l’Ajuntament treballa per a mantenir precisament la idiosincràcia de Cala Alcaufar a partir del projecte per a la recuperació dels molls, tot mantenint el seu aspecte tradicional. Per aquest projecte, l’Ajuntament ha sol·licitat la concessió dels molls, i ha trobat bona predisposició per part de Costes per fer possible aquest tràmit i així poder engegar el projecte previsiblement a finals d’aquest any.

«Entenc que en el cas de les casetes, també hem de trobar bona predisposició per part de Costes per replantejar la situació i acordar una solució que ens permeti mantenir un patrimoni que ens defineix i que forma part de la nostra manera de ser», ha apuntat la batlessa.