CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

SANT LLUÍS SE SUMA AL DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 2020

SANT LLUÍS SE SUMA AL DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 2020L’Ajuntament de Sant Lluis se suma a la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, i ho fa amb dues accions que refermen la seva aposta per una política sensible amb l’entorn i conscient dels efectes de les accions de les persones sobre el medi natural. Així, des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament s’ha promogut la producció de biomassa aprofitant els recursos naturals del municipi. Per raons de sanejament i de seguretat vial, s’han de talar uns 70 pins del nucli urbà, i s’aprofitarà aquesta actuació per produir estella que serveixi de combustible per a la caldera municipal de biomassa. Es calcula que amb aquesta actuació es podran obtenir fins a 25 tones d’aquest combustible, reforçant així un gest d’economia circular, aprofitant tots els recursos per donar-los un ús sostenible.

Per altra banda, s’ha prohibit també l’ús al municipi d’herbicides que contenguin glifosat per part de les empreses contractades per l’Ajuntament. Aquest producte, catalogat com a probablement cancerígen per als humans, té també efectes nocius en el medi ambient, ja que contamina els sòls, l’aigua i afecta a altres éssers vius, a més de reduir la diversitat i quantitat d’espècies vegetals. Des de l’Ajuntament s’ha acordat la substitució d’herbicides amb glifosat per tasques manuals i periòdiques de desbrossat.

L’Ajuntament de Sant Lluís, adherit als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, aposta clarament per polítiques ambientalment sostenibles i respectuoses, i es referma en el seu compromís per incrementar entre la ciutadania la consciència de que tots els nostres gestos tenen un impacte en el nostre entorn, i que el nostre entorn, al cap i a la fi, té clarament un impacte sobre la nostra vida.