CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

L'Ajuntament accelera el pagament de factures

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Lluís treballa per a implementar mesures que puguin ajudar a fer front a l’actual situació de confinament i d’aturada de l’economia. En la línia de treball acordada conjuntament per tots els Ajuntaments de Menorca, s’impulsen actuacions que puguin ajudar a la ciutadania a paliar els efectes del confinament. Des del principi s’han congelat els terminis de pagament d’impostos i tributs, no es cobra pels serveis que no es presten i s’han flexibilitzat els pagaments fraccionats, entre altres mesures.

Així, mentre s’estudien mesures de tot tipus a implantar a mig termini, des de l’Ajuntament de Sant Lluis s’ha accelerat des del primer moment la tramitació interna dels pagament de factures, per tal d’aportar liquidesa a empreses i autònoms. En aquest sentit, l’objectiu és pagar les factures amb la major celeritat possible, fet que ja s’està aconseguint.

Abans de la declaració de l’estat d’alarma, el termini mitjà de pagament de les factures era d’un mes i mig (45 dies aproximadament) des de la seva comptabilització. Amb l’acceleració dels tràmits, cada setmana es va reduïnt aquest termini de pagament, de tal manera que:

- Aquesta setmana (del 13 a 17 d'abril), es pagaran les factures registrades fins el 15 de març. Per tant, es pagarà a 30 dies.

- La setmana següent (de 20 a 24 d'abril) es pagaran les factures registrades fins el 31 de març. Per tant, es pagarà a aproximadament 21 dies.

- La setmana posterior (de 27 d'abril a 1 de maig), es pagaran les factures registrades fins al 15 d'abril i, per tant, s'estarà pagant a dues setmanes vista (15 dies).


 

D’aquesta manera, i tenint en compte els imports abonats en els darrers mesos, cada setmana des de les anunciades es pagarà una mitjana de 140.000 euros en factures (tenint en compte que cada setmana es paguen factures de dues setmanes).

 

A la vegada, s’està accelerant també el retorn de les fiances i avals diposats a l’Ajuntament per part de contractistes i promotors per a l’execució d’obres. L’import mitjà de cada aval és de 3.000 euros.


Aquesta acceleració dels tràmits ha de permetre que els recursos que pertanyen als ciutadans, empresaris i autònoms, puguin estar a la seva disposició en el menor temps possible, en temps en que moltes empreses han vist reduïts de manera dràstica els seus ingressos per l’aturada de l’economia i pel confinament obligat.


 

Des de l’Ajuntament de Sant Lluís es treballa en la implementació d’altres mesures, sempres des de la recerca de l’acord entre les diferents administracions i també entre els diferents grups polítics. Una altra acció que s’ha posat en marxa és l’acceleració dels tràmits administratius interns per autoritzar els permisos i llicències d’obra.


 

Des de l’equip de govern es fa una crida la a la ciutadania a mantenir una actitud responsable en aquesta situació, sobretot als sectors econòmics que que reprenen l’activitat en aquests dies, i que han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene. A la página web municipal es podrá trobar un recull de totes aquestes mesures dictades per les altres administracions, i també es fa feina per habilitar un servei d’acompanyament, informació i ajuda a la tramitació de tots els ajuts als que tenguin accés els diferents col·lectius.