CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

MANIFEST DE L'AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

MANIFEST DE L'AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNEREAvui és un d’aquells dies internacionals que no haurien d’existir. En ple segle XXI, i en una societat que es pretén moderna i democràtica, no hauria d’existir la violència de gènere, ni hauríem de dedicar un dia a recordar-nos a totes i tots la importància de lluitar contra aquest fenòmen. Però la realitat que tenim ens obliga a posar de manifest, una vegada més, que les violències masclistes i contra les dones són ben presents avui en dia.

51 dones han estat assassinades enguany a Espanya a mans de les seves parelles. 51. I des de gener de 2003, han mort 1.027 dones. Xifres que ens fan avergonyir com a societat, i que demostra que ens queda encara molt camí per recórrer.

Vivim temps d’esperança i també de dubtes. Són moltes les persones, entitats i administracions compromeses en la lluita contra la violència de gènere. Veiem campanyes arreu, iniciatives i propostes que planten cara als assassins masclistes. Cada vegada som més els que diem NO al masclisme, a la dominació, a les actituds humiliants i controladores, a les violències sexuals i a les desigualtats. Cada vegada som més els que posam nom a allò que abans no en tenia. Cada vegada som més els que fem visible allò que fins no fa tant era invisible. Però hem de ser més.

I hem de ser més per no tornar enrere. Hem de ser més per no retrocedir en cap dret, i per seguir dient a les coses pel seu nom. Violència masclista és violència masclista. Violència de gènere és violència de gènere. La realitat no es pot maquillar, ni tampoc les xifres. Una societat on les dones són agredides pel simple fet de ser dones no garanteix els drets de la ciutadania.

Hem de persistir en la lluita contra la violència de gènere. Hem de seguir denunciant la realitat pel seu nom, fent tots els esforços necessaris per plantar cara als agressors, per fomentar una societat igualitària, justa i lliure. És una feina de totes i tots buidar la nostra vida de comportaments sexistes i hàbits discriminatoris.

- Avui, 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, manifestam el nostre contundent rebuig i condemna a les violències masclistes, i també condemnam totes les formes de desigualtat existents a la nostra societat.

- Avui, ens comprometem a seguir actius en la recerca i construcció d’un espai lliure de violències masclistes, igualitari i lliure.

- Avui, diem alt i clar que la violència masclista no pertany a l’àmbit privat, sinó que és un problema de tota la societat, tant homes com dones.

Avui, reconeixem que les desigualtats estan arrelades en la idea de la superioritat dels - homes sobre les dones, i en la imposició d’un únic model de ser i de comportar-se segons el gènere al que pertanyem.

- Avui expressam el nostre suport a les dones que han patit o pateixen violències masclistes. Estem al vostre costat!

- Avui, refermam el nostre compromís amb una educació que permeti a les generacions futures construir una societat basada en el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori.

- Avui, més que mai, rebutjam les agressions masclistes i les situacions de desigualtat.

Avui, però també demà i tots els dies de l’any, farem feina per una societat justa, lliure i igualitària, on totes i tots poguem viure en pau i convivència.