CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

BIBLIOTECA PÚBLICA DE SANT LLUÍS

Benvinguts a la Biblioteca Pública de Sant Lluís, un espai cultural, d'informació, formació i oci al servei de la comunitat ciutadana de Sant Lluís.
 
 

Adreça:                Telèfon:

Fax:


A/e:

Sant Jacint, 34
Sant Lluís
07710

971 15 10 77

971 15 05 34

bibsantlluis@menorca.es


 
La biblioteca depèn de l'Ajuntament de Sant Lluís i està integrada dins la Xarxa de Biblioteques de Menorca.  L'accés a la biblioteca és lliure i gratuït. 

 

Horaris

Horari d'hivern

 • Matins: dilluns, dimecres i divendres: de 9:30 a 13:30 h
 • Capvespres: de dilluns a divendres: de 16:00 a 20:00 h
 • Dissabtes: 9:00 a 13:00 h

Horari d'estiu

Del 15 de juny al 15 de setembre.
 • Matins: dilluns, dimarts, dimecres i divendres: de 9:30 a 13:30 h
 • Capvespres: dilluns, dimecres i dijous: de 17:30 a 20:30 h
 • Dissabtes: tancat

 

El carnet d'usuari 

El carnet d'usuari permet dur-se en préstec tot tipus de documents, accedir gratuïtament a Internet i emprar la zona wi-fi per connectar-se a Internet sense fils.
Fer-se el carnet és molt fàcil i és de franc: només s'ha de presentar el DNI, el passaport o el full d'empadronament i es fa en el moment. Els menors de 14 anys necessiten una autorització dels pares

.

Les dades personals dels usuaris només s'utilitzaran amb l'objecte pel qual han estat recollides, es podran actualitzar o es podran donar de baixa a la mateixa biblioteca, d'acord amb la Llei 15/99 de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD).
El carnet d'usuari de la Biblioteca Pública de Sant Lluís també és vàlid per a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.
Actualment, la biblioteca té 2.077 usuaris amb carnet.
 


 
Què hi ha a la biblioteca

La Biblioteca Pública de Sant Lluís posa a l'abast una col·lecció de 15.000 documents, entre llibres, discs compactes, DVD, vídeos VHS i CD-Rom; més de 50 títols de revistes de temàtica diversa, 2 diaris locals i 2 de nacionals. 
Aquest fons està dividit en les seccions de consulta i referència, fons general, col·lecció local (llibres de Menorca), fons infantil, audiovisuals (CD, vídeos, DVD i CD-Rom) i publicacions periòdiques i diaris. 
 

La secció infantil disposa d'una variada oferta de literatura infantil, pel·lícules, audiovisuals educatius, jocs, discs compactes, llibres de coneixements sobre matèries diverses, llibres en anglès, així com obres de referència adaptades als estudiants.
La secció de literatura comprèn novel·les, obres de poesia i teatre de tota mena i època, per a tots els gusts. Hi podem destacar la Col·lecció de Teatre Margarita Pons, integrada per més de dos-centes obres de teatre, fotocòpies, partitures i alguns cartells i programes relacionats amb el teatre.
Llibres en anglès / English Books: per llegir les obres angleses en la seva llengua original.
La Xarxa de Biblioteques de Menorca disposa d'un sistema de lots itinerants, el qual permet tenir a l'abast mensualment novetats editorials i discs compactes.  

 
El servei de préstec 

Mitjançant aquest servei s'ofereix la possibilitat de treure els diversos documents (llibres, revistes, videos, CDs...) de la biblioteca.
Per emprar el servei de préstec, els usuaris han de tenir el carnet d'usuari (enllaç).
Quasi tots els documents es deixen en préstec, excepte algunes obres de referència, alguns documents de la Col·lecció local, els números corrents de les revistes i els documents que la biblioteca cregui convenient que no hi han de sortir.
 
Cada usuari es pot endur en préstec fins a 3 llibres, 3 revistes, 2 dics compactes, 2 DVD o vídeos VHS i 2 CD-Rom.
El termini de préstec és de 15 dies per als llibres i revistes, i d'una setmana per als audiovisuals.
S'ha de tenir cura dels documents deixats en préstec. Si un usuari no torna els documents en el termini fixat, serà exclòs del servei de préstec durant un temps equivalent al que s'ha retardat en la devolució. Si un usuari perd o fa malbé un document, ho ha de notificar a la biblioteca i ha de comprar el mateix document o abonar-ne l'import.

Préstec interbibliotecari
En cas de documents que no es troben a la biblioteca, aquesta s'encarrega de localitzar-los en altres biblioteques de la Xarxa o en altres institucions bibliotecàries de Menorca per posar-los a disposició dels usuaris en pocs dies.
També funciona el servei de préstec de documents i de fotocòpies amb institucions de fora de l'illa, com ara biblioteques universitàries.

Préstec a institucions
Servei a institucions privades i públiques com ara el C.P. de Sant Lluís, l'Escola Infantil "Ses Canaletes", l'Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics, els Tallers Trepucó, etc

 

Altres serveis 

 


 

 • Informació i consulta de lliure accés.
 • Préstec i préstec interbibliotecari.
 • Reserva de documents: es poden reservar els documents que no estan disponibles. Es pot fer a la mateixa biblioteca, per telèfon o des de qualsevol ordinador a través del web del Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.
 • 4 ordinadors amb impressora i escàner per a la consulta d'Internet i l'ús dels programes d'ofimàtica de Microsoft i Open Office.

 
 • La biblioteca ofereix servei de connexió a Internet sense fils wi-fi perquè l'usuari es connecti a través del seu ordinador portàtil.
 • Consulta al Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.
 • Fotocòpies d'autoservei.
 • Desiderates o petició de noves adquisicions: els usuaris poden suggerir la compra de documents.
 • Formació d’usuaris (enllaç): es realitzen visites comentades de grups d'usuaris, amb cita concertada.
 • Activitats de promoció de la lectura (enllaç): adreçades tant a infants com a adults.
 • Informació sobre el municipi de Sant Lluís: a través de la col·lecció local i de la documentació que s'hi pot trobar sobre l'activitat sociocultural i turística del poble.
 • Consultes fora de la biblioteca: consultar el catàleg bibliogràfic, fer reserves de documents, accedir a la pròpia fitxa personal, fer suggeriments... es pot dur a terme des de casa vostra o des de qualsevol ordinador connectat a Internet, a través del web del Catàleg Bibliogràfic i de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

 
Els centres d'interès de la biblioteca

El centres d'interès agrupen els documents sobre una mateixa temàtica. Són aquests:

a) El racó de pares i educadors


Secció destinada a totes aquelles persones interessades en el món infantil: pares, mares, tutors, educadors.
S'hi pot trobar informació relacionada amb els infants i adolescents sobre diferents temàtiques: psicologia, educació, aprenentatge, creixement, salut, alimentació, lleure, revistes, literatura infantil, etc.
Cal destacar-hi les Maletes pedagògiques. Es tracta d'un fons bibliogràfic seleccionat tant per als fillets (contes i històries) com per als pares i educadors (monografies i articles especialitzats), amb la finalitat que serveixi de suport i ajuda a l’hora d’afrontar els següents temes: 

 • Maleta per parlar de la mort
 • Maleta de les separacions
 • Maleta de la diversitat

b) ViatgesAplega llibres de viatges, guies de països, ciutats, espais naturals..., mapes, plànols, llibres de descripcions de llocs i revistes de viatges. La secció està ordenada per llocs geogràfics, des de continents fins a ciutats.
 
També s'hi troben les guies, mapes i monografies de viatges sobre Menorca.


MúsicaUna part del fons de la biblioteca està especialitzat en música. Aplega diccionaris i enciclopèdies de música, monografies d'història de la música, teoria musical, formes musicals, instruments, manuals, biografies de músics i compositors, tant clàssics com de música moderna, llibres de música i partitures, cançoners, així com col·leccions de discs compactes i vídeos especialitzats.

 
Activitats de difusió de la biblioteca i de promoció de la lectura

Les activitats que organitza la biblioteca tenen com a objectiu donar a conèixer el fons i els serveis que ofereix i augmentar el gust per la lectura i l'ús de l'equipament.
La dinamització de la lectura es divideix en dos grans grups: en primer lloc, les activitats adreçades als fillets; i, en segon lloc, les adreçades als adults.

Activitats infantils

Principalment, conta contes, guies de lectura, concerts pedagògics, formació d’usuaris (visites escolars) i tallers.
  
 
Formació d'usuaris

Es tracta de visites programades de grups escolars a la biblioteca, per tal de donar a conèixer el seu funcionament i el millor aprofitament dels seus recursos. Amb açò, els fillets adquireixen eines i autonomia suficient per poder trobar la informació que cerquen. També es pretén que la biblioteca i la lectura s'incloguin dins l'oferta d'activitats de lleure dels fillets i dels joves. El contingut de la visita s'adapta a l'edat dels alumnes i es completa amb una activitat pràctica, com pot ser l'explicació d'un conte, la recerca en el catàleg bibliogràfic o la realització d'una fitxa de llibre. Els alumnes de quart curs duen a terme l’activitat Coneguem les obres de consulta, amb la intenció que adquireixin coneixements i eines per a la cerca d’informació. L’any 2009 ens van visitar un total de 352 alumnes del C.P. Sant Lluís i de l'Escola Infantil "Ses Canaletes".

Activitats per a adults
 
Les activitats per a adults tenen com a objectiu donar-ne a conèixer el fons i els serveis, alhora que són una carta de presentació de la biblioteca i una eina per a difondre la seva imatge. Podem destacar-ne les següents: xerrades, conferències, presentacions de llibres, cursos sobre noves tecnologies, guies de lectura, contes per a adults, recitals de poesia, concerts de música clàssica i el club de lectura. 

Club de Lectura de la Biblioteca

Activitat adreçada a usuaris adults i oberta a totes aquelles persones que gaudeixen llegint i que volen compartir les seves experiències amb d'altres també aficionats a la lectura. No cal inscriure's.
Funciona en trobades mensuals, en les quals es comenta un llibre que han llegit els seus membres i que ha estat prestat per la biblioteca. Les sessions són dirigides pel personal de la biblioteca, el qual prepara i introdueix l'obra llegida.


A vegades es convida a l'autor del llibre a comentar o a alguna persona relacionada amb el tema a tractar. Així, han passat pel club Maite Salord, Jordi Coca, Gràcia Carreras (guanyadora del XV Premi de Narració Curta Illa de Menorca (2006), d'entre altres. Per conèixer les dates de les pròximes reunions i les obres que s'hi comentaran, posau-vos en contacte amb la biblioteca.   
 

 
Accés al catàleg bibliogràfic

El CABIB, pone al alcance de los ciudadanos el fondo bibliográfico de la biblioteca, así como también los fondos de la mayor parte de las bibliotecas de las Islas Baleares, posibilita diferentes tipos de consulta mediante búsquedas inteligentes e informa de la disponibilidad y modalidad de acceso a cada obra.

Para acceder a los documentos de las bibliotecas de Menorca, seguid el siguiente enlace
 
 
Més de 40 anys de biblioteca a Sant Lluís

El dia 1 de juliol de 1967 a les 8 de la tarda, s'inaugurava la Biblioteca Pública Municipal, al carrer d'Allemand, 30, ubicació que va ocupar fins el seu trasllat al carrer de Sant Jacint, l'any 1994.
Amb 2.333 habitants, Sant Lluís inaugurà una biblioteca municipal que disposava de 1.665 volums, i amb un horari d'obertura al públic de 13 hores setmanals.
 
 
 
Si voleu conèixer més a fons la història de la biblioteca, consulteu l'article que es va publicar l'any 2007 en commemoració del seu 40à aniversari. Dels manuals il·lustrats a Internet: 40 anys de biblioteca a Sant Lluís

 
Estadístiques i memòria anual de la biblioteca

Mensualment es recullen dades per a elaborar les estadístiques que permeten avaluar el servei que s'ofereix a la ciutadania i a partir d'aquí, planificar les actuacions per a una millor qualitat del servei.  

Anualment es fa una memòria de gestió  que avalua les dades, es comparen els resultats i es recull l'activitat que s'ha dut a terme. Tota aquesta feina ens permet descriure els objectius que s'han assolit i quins haurem de definir per al següent any.   

 
Webs que us recomanam
 
 
També ens trobareu a Facebook