CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

L’AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS I EL GOB SUMEN ESFORÇOS PER ERRADICAR ELS PLÀSTICS D’UN SOL ÚS

L’AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS I EL GOB SUMEN ESFORÇOS PER ERRADICAR ELS PLÀSTICS D’UN SOL ÚSLa batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, i el president del GOB Menorca, Carlos Coll, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a l’eliminació del plàstic d’un sol ús. L’acord forma part de la campanya que va iniciar l’any passat el GOB, i que ha suposat ja la firma de convenis amb 35 associacions. L’Ajuntament de Sant Lluís és el primer municipi en subscriure aquest compromís, que implica deixar d’emprar elements d’un sol ús fabricats amb plàstic en tots aquells actes i activitats que organitzi el Consistori.

L’objectiu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Lluís és que aquest conveni sigui el punt de partida d’una sèrie d’actuacions, previstes ja en els acords de govern, per fer de Sant Lluís un municipi lliure de plàstics. Així, segons ha explicat la batlessa, «volem que el nostre compromís vagi més enllà de no emprar plàstic d’un sol ús a actes i esdeveniments públics, sinó també aplicar aquesta mesura al dia a dia de l’Ajuntament i a totes les dependències i serveis municipals».

El president del GOB Menorca, Carlos Coll, ha destacat la bona acollida que la campanya ha tingut entre associacions i entitats veïnals, i ha posat de relleu el fet que l’Ajuntament de Sant Lluís sigui la primera administració menorquina en subscriure l’acord. «Esperem que aquest sigui l’exemple que puguin seguir la resta d’Ajuntaments de l’illa, i sumar així esforços en favor de la sostenibilitat», ha assegurat.

El conveni signat aquest matí és una mostra de la voluntat de l’equip de govern d’implementar mesures per fer de Sant Lluís un municipi sostenible i saludable. En aquest sentit, la regidora de Sostenibilitat i Festes, Débora Marquès, ha avançat que durant les properes festes de Sant Lluís, es posarà en marxa la campanya «Festes Sí, Residus No», que incidirà en la necessitat d’adoptar una actitud sostenible i respectuosa amb el medi ambient durant les festes, a través de mesures com un sistema de dipòsit, retorn i compensació d’envasos lleugers de plàstic, o la venda obligatòria per part dels bars que tinguin barra al carrer durant les festes de gots reutilitzables o reciclables.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estefania Clement, ha posat en valor la iniciativa que, també durant les Festes, es durà a terme amb l’organització Clean Wave, per recordar a ciutadans i visitants que l’aigua de l’aixeta de Sant Lluís és potable i que, per tant, no fa falta comprar botelles d’aigua envasades, fet que també ajuda a reduir la producció de plàstics.

La signatura del conveni amb el GOB és una primera passa de l’equip de govern de cara a un projecte que la batlessa reconeix «ambiciós, però que tenim clar», i és ser un dels municipis pioners en l’eliminació total del plàstic, no només en l’àmbit institucional, sinó també en l’àmbit privat.