CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

CULTURA.... Els Molins de Vent

El Molí de Dalt, de majestuosa silueta dona la benvinguda al visitant, es un bell record dels tres molins de vent , que durant casi 200 anys, foren característica del conjunt arquitectònic de la vil·la fundanda pels francesos. Aquest molí fou construït posiblement de forma paral·lela a les vivendes que aixecaren els primers veïns. Anys més tard, al 1776, ja funcionava el molí major dels tres, el molí d'Enmig, situat en el mateix carrer principal a pocs metres de l'anterior. Finalment , al 1780 es construï el molí de Baix, en un solar del carrer Comte Lannion , en la part meridional del poble.

Durant dues centúries, els tres molins formaren part activa de l'estructura urbana de Sant Lluís, i foren una peça esencial del benestar económic del poble.

Tanmateix, el progrés tecnològic i en nombroses ocasions, el vent-el seu principat al·liat,però a la vegada els seu pitjor enemic- , esborraren la bella estampa dels tres molins amb aspes girant cara al vent, fa ja uns 50 anys.


El molí de vent disposa d'una maquinaria de llenya que aprofita la força eólica mitjançant les aspes, provistes de veles, per a girar la mola que converteix el gra en farina .

El molí de Dalt , propietat del Consell Insular de Menorca i cedit per l'ús de l'ajuntament de Sant Lluis, fou restaurat íntegrament el 1987, col·locant-se les aspes i la maquinària per a la mòlta del gra .

La planta baixa acolleix un museu etnològic, amb interessants col·leccions d'eines del camp i oficis ja desapareguts, a més d'una oficina municipal d'informació turística.


Per altre banda ,el molí de Baix és de propietat municipal i, l'any 1998, fou habil·litat con a local per activitats juvenils.


L'església
Els molins
Bibliografía