CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

DRA. ALÍCIA SÍNTESAlícia Magdalena Sintes Olives, nascuda a Sant Lluís l'any 1969, és professora titular de Física Teòrica de la Universitat de les Illes Balears i doctora en Física per la mateixa universitat.


La doctora Sintes compta amb un extens currículum.. El fet més remarcable de la seva carrera dins el camp de l’astronomia, és la seva aportació al descobriment de les ones gravitacionals, el setembre de 2015. És directora del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears, únic col·lectiu de recerca espanyol integrat en el projecte internacional de col·laboració científica LIGO que, juntament amb el grup de recerca GEO, són els principals detectors de les ones gravitacionals.
Des de llavors, Alícia Sintes ha estat mereixedora de diversos premis, d’entre els quals podem destacar el Premi Ramon Llull, atorgat pel Govern de les Illes Balears.

Per la seva destacada trajectòria professional i les aportacions a la física i a l'astronomia, i en reconeixement del seu paper rellevant en el descobriment de les ones gravitacionals, l'Ajuntament de Sant Lluís ha iniciat l'expedient administratiu per atorgar el títol de Filla Predilecta de Sant Lluís a la doctora en Física i astrònoma santlluïsera Alícia magdalena Sintes Olives.