CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

A4 - Perfil i trajectòria professional dels responsables dels diferents òrgans
  M. Carolina Marquès Portella - Batlessa  


 
Agenda

Vaig néixer a Sant Lluís el 30 de maig del 68, i hi he viscut fins que l’any 1987 vaig marxar cap a Saragossa per cursar els estudis de Tècnic Especialista en Delineació (branca d’edificis i obres). En acabar vaig iniciar els estudis d’Arquitectura Tècnica a la UPV.

Laboralment la meva vida ha estat sempre molt lligada al món de l’urbanisme i la construcció. He treballat a diferents àrees i amb diferents rangs de responsabilitat dins l’ajuntament de Sant Lluís, a diferents despatxos d’arquitectes i a empreses privades encarregades de grans obres d’infraestructures.

La carrera política la començ l’any 2007, com a regidora d’Hisenda i Educació. D’aquesta primera etapa vaig aprendre molt del funcionament intern de l’ajuntament, l’havia conegut com a treballadora i ara en veia l’altra banda. Destacaria moltes fites que vam aconseguir en aquells quatre anys, però per damunt de totes, la creació de la nova escola, el CEIP Sa Garriga, una necessitat que teníem a Sant Lluís des de feia temps i que per fi es convertia en una realitat. Després d’aquest pas per la política, un canvi d’aires. Marxo a Barcelona a treballar en una fundació de persones incapacitades, com a responsable de la coordinació i la gestió econòmica. L’any 2015, marxo cap a Palma de Mallorca i entro a treballar al Govern de les Illes, com a Cap del gabinet del conseller de Territori i Mobilitat, Marc Pons. Durant aquest període, aprenc el funcionament de la política autonòmica, i les relacions amb les polítiques locals i insulars.

Ara som la batlessa de Sant Lluís, tinc experiència i bagatge en el món de la política, i un projecte de quatre anys molt clar en el qual recuperarem la importància d’escoltar la ciutadania i lluitarem per implantar la sostenibilitat en tots els àmbits municipals.

_______________________________________________Joan M. Pons Síntes - 1r Tinent de BatliaAgenda


Vaig néixer l'any 1963 i he passat la meva infantesa a Alaior. Vaig estudiar el batxillerat a l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó. Professionalment m'he dedicat a la bijuteria i posteriorment al sector nàutic. En ambdós casos tant per compte aliena com després com a empresari. Arrel de la creació a Sant Lluís del cercle de Podemos, vaig començar a implicar-me en temes polítics ara fa sis anys, tot i que anteriorment havia estat implicat a la PAH Menorca. Partint d'aquests antecedents és quan al municipi formem l'agrupació Volem Sant Lluís i inicio la meva etapa política que afronto amb moltes ganes, il·lusió i responsabilitat per tal d'ajudar al poble de  Sant Lluís en la mesura de les meves possibilitats.

Aquests darrers quatre anys he estat regidor d'aquest ajuntament portant les àrees d'Economia i Hisenda, Governació i Serveis Generals. Actualment segueix portant aquestes àrees així com Brigada Municipal.
_____________________________________________


Débora Marqués Fluxà - 2a Tinenta de BatliaAgenda

 

Vaig néixer el 19 d’abril de 1986 a Sant Lluís. Vaig estudiar Enginyeria Ambiental i Sanitària a Colòmbia, país on em vaig instal·lar l’any 2005. Des d’allà he viatjat per pràcticament tot el món, i els viatges han estat una gran font d’aprenentatge. La realitat tant diversa del món ha estat una gran escola, i un bagatge que m’acompanya en el meu dia a dia i en la meva manera de ser. Durant la meva etapa a Colòmbia vaig formar part de diversos projectes per dinamitzar la cultural municipal a la ciutat de Santa Marta (1 milió d’habitants), i vaig descobrir la meva passió pel món cultural. Vaig tornar a Menorca el 2016, però el 2018 vaig anar a Nova York per estudiar Gestió Cultural.

Aquesta és la meva primera experiència en política, amb l’objectiu d’aportar tot allò que he après donant voltes pel món.

 _______________________________________________M. Teresa Martínez Martínez - 3a Tinenta de BatliaAgenda
 

María Teresa Martínez Martínez “Maite”, neix a Madrid el 6 de maig de 1953, on passa la seva infància i joventut fins que l'any 1994 es trasllada a viure a Menorca. És llicenciada en Filosofia per la UNED.
Després de realitzar diverses funcions dins l'empresa privada, el 1985 per mitjà d'un concurs oposició ingressà en l'Administració General de l'Estat, en el cos d'auxiliars administratius. La seva primera destinació va ser el Ministeri d'Educació i Ciència, on va exercir el lloc de secretària del Director General de Recerca. L'any 1990 va sol·licitar plaça en el Ministeri d'Assumptes Socials, on, com a cap de negociat, va col·laborar en l'elaboració del primer cens de fundacions de l'Estat. Un cop a Menorca, va exercir com a cap de negociat i informació a la Gerència Regional del Cadastre d'Illes Balears, a Maó (Ministeri d'Economia i Hisenda), funcions que va exercir fins a la seva jubilació per incapacitat, el 2004.
La seva implicació social i política la porta a formar part de diferents plataformes i organitzacions en defensa dels drets socials i ambientals, entre elles l'Agenda Local 21 de Sant Lluís amb el càrrec de representant durant 2016-2017 i del Gob, com a membre de la Junta Directiva de 2014 a 2017 i de la seva Comissió Permanent durant el 2017, activitats a les quals ha hagut de renunciar a l'assumir el càrrec de regidora. És part del cercle de Podemos de Sant Lluís i col·laboradora activa de l'Agrupació d'Electors Volem Sant Lluís, creada amb l'objectiu d'oferir una alternativa política a la ciutadania.
Des d'octubre de 2017 desenvolupa el càrrec de regidora de Participació, Transparència i Comunicació i en el mes d'abril de 2018 va assumir les regidories de Serveis Socials, Cultura i Educació fins el final de la legislatura anterior. Actualment gestiona l'àrea d'Afers Socials.
 

_______________________________________________


Sílvia Pérez de la Vega - 4a Tinenta de Batlia 

Nascuda a Oviedo (Astúries) el 24 de març de 1971, em vaig establir a Menorca l'any 2001. Casada i amb dos fills lluisers. 
Estudis a través de la UNED
 en Pedagogia, encara que el món laboral m'ha derivat cap al sector de la distribució. Actualment treballo des de fa 16 anys a una multinacional, al departament d'administració. 

Militant al PSOE des de 1997 i exericnt diversos càrrecs orgànics tant a Astúries com a Menorca. 
A les dues anteriors legislatures he exercit com a regidora a l'oposició i ahora, a la legislatura actual, tenc l'oportunitat de gestionar l'àrea d'esport i de pertànyer a un equip amb un projecte d'escoltar a la ciutadania i estar a la seva disposició, tant de les persones com de les entitats esportives que pertanyen al municipi de Sant Lluís. 


_______________________________________________


Naomi Grace Toomey - RegidoraAgenda
 

Em dic Naomi Toomey i vaig néixer a Londres el 16 de maig de 1993. L'any 2000, quan jo tenia just 6 anys, sa meva família va venir a viure a Menorca i jo he viscut aquí, enamorada d'aquesta illa màgica, des de llavors.

Vaig anar a s'escola a nes CEIP Sant Lluís, a s'institut a nes IES Joan Ramis i Ramis, i a sa universitat a la Universitat Pompeu Fabra, on vaig cursar un grau en Humanitats. Vaig tenir també sa meravellosa oportunitat de fer un semestre a la Universitat de Califòrnia, Berkeley el 2015, on, a més d’estudiar, vaig exercir de gerent de sa secció de cuina de sa casa cooperativa on vivia.
 

En tornar a Menorca en haver acabat els meus estudis, vaig treballar
dos anys a l’empresa familiar, situat al polígon industrial de Sant Lluís, abans de tornar a partir per saciar ses meves ganes de veure món. Vaig passar la major part de l’any passat viatjant recorrent Amèrica del Sur.

Des dels meus anys universitaris, he estat sempre lligada, d’una manera o altre, a lluites socials, sobretot al moviment feminista i ecologista.


_______________________________________________Estefania Medina Clement - RegidoraAgenda

Na Estefania Medina (Fani) ha dedicat els seus estudis als negocis internacionals i a la gestió de comerç, actualment està fent un Màster amb doble titulació a l'Escola de negocis EAE, a més de posseir una carrera professional de més de 7 anys fent feina en relacions governamentals arreu del món, des de Brasil, al Japó, Angola, Sud-àfrica, fins i tot va viure a Papua Nova Guinea. Després d'haver produït incomptables publireportatges en diferents països per a la revista TIME, Fortune entre altres, va decidir tornar a ca seva, Menorca, i posar tot el seu bagatge adquirit a cofundar sa Fundació per a la Preservació de Menorca juntament amb en Ben Goldsmith. Paral·lelament va complir amb sa "feixuga" obligació i ajudar amb el negoci familiar, Fincas Marivent a Sant Lluís. Actualment és Regidora de Medi Ambient del municipi de Sant Lluís.


 

_______________________________________________M. Dolores Tronch Folgado - Regidora i portaveu Agenda

Sense informació. 
 

_______________________________________________Pedro Tudurí Mercadal - RegidorAgenda

És tècnic especialista en electricitat i electrònica. Posteriorment es formà en diferents cursos específics d’instal·lació i reparació de maquinària d’Hosteleria, climatització i també en instal·lació d’equips d’energia solar tèrmica. Durant 30 anys va treballar en una empresa menorquina d’instal·lació i reparació de maquinària d’Hosteleria i de restauració.
Entre l'any 2007 a 2011 va ser regidor regidor en l'oposició pel Partit Popular
De l’any 2011 al 2015, va ser Primer Tinent de Batle, Portaveu, Tresorer i Regidor de Medi Ambient, Brigada Municipal d’Obres, d’Indústria i Polígon Industrial, de Participació Ciutadana i d’Urbanitzacions.
A partir de finals de l'any 2015, entra a treballar en una empresa dedicada a la construcció i serveis, exercint labors com a instal·lador elèctric, lampisteria, instal·lació d'equips de filtració de piscines i reparació de maquinària industrial del sector de la construcció.
Novament des de les eleccions municipals de 2015 i 2019 contínua sent Regidor en l'oposició pel Partit Popular.

 
______________________________________________Alberto Herran de Viu - RegidorAgenda

Alberto Herrán de Viu, nacido el 7 de marzo de 1973 en Valencia. Debido a la profesión de mi padre, he vivido en Valencia, Estepa (Andalucía), Ferrol (Galicia), Pravia (Asturias), llegando a Mallorca en 1984 con 11 años. Debido a los estudios dejé Mallorca a los 18 años para estudiar la Carrera de Derecho, residiendo posteriormente en León, Segovia y Santander para finalmente establecer mi residencia permanente en Menorca desde 2004, residiendo en Sant Lluís.
.-Licenciado en Derecho por la Universidad Complutense de Madrid, Master de 600h para la obtención del certificado de aptitud profesional del Consejo General de la Abogacía Española, con calificación notable, Abogado en ejercicio, con despacho profesional propio desde el 2001, perteneciente a las Comisiones de Formación y de Justicia Gratuita del Ilustre Colegio de Abogados de Baleares. Con formación continua dado que el derecho se trasforma cada día.
.-Mediador Civil y Mercantil inscrito en el Registro del Ministerio de Justicia.
En el ámbito político, me considero un recién llegado, pero con vocación de trabajo y estudio (la que mi profesión exige), para buscar lo mejor para el Municipio de Sant Lluís.

_______________________________________________M. Paz Izquierdo Carreras - RegidoraAgenda
 

Paz Izquierdo Carreras - 24 de agosto de 1970. 
Hija de un extremeño y una “santlluissera” ha recibido los valores de trabajo, esfuerzo, constancia y honradez como básicos para evolucionar y superarse dia a dia. 
Peluquera de profesión, tras su etapa de educación en el Colegio de Sant Lluís, se formó profesionalmente en Llongueras durante 5 años para después abrir su propio negocio que lleva gestionando desde hace 27 años. 
Dispuesta siempre a trabajar para el pueblo y sus vecinos, ha sido presidenta del Partido Popular de Sant Lluís y Presidenta de la Asociación de Comerciantes durante los últimos 4 años.


_______________________________________________
Llorenç Carretero Tudurí - RegidorAgenda

Llorenç Carretero Tuduri, va néixer l'11 de juliol de 1957 a Maó.  Cursà els seus estudis a Maó, acabant es graduat escolar. Professionalment és bisuter. Separat amb tres fills, va assolir es càrrec de regidor l'any 1991, a l'oposició sent membre del PSOE. L'any 1995 entrà a formar part de s'equip de govern, gestionant ses àrees d'Esports, Cultura, Educació i Festes. Presentà sa seva dimissió es 21 de setembre del 1997. L'any 1999 va ser cap de llista des PSOE i mitjançant pacte amb independents, assolí s'alcaldia. Es juliol de 2001, deixà s'alcaldia, i passà a ser Primer Tinent de Batle. L'any 2003 tornà a presentar-se i amb el pacte, assolí s'Alcaldia. L'any 2007, aquesta vegada amb pacte amb PSM, repetí alcaldia. El 2011 passà a s'oposició. El 2015 va ser es candidat des PI - Proposta per les Illes a s'alcaldia, i entrà a formar part de s'equip de govern mitjançant pacte de govern, Volem Sant Lluís, PSOE i PI.
El 2019 tornà a presentar-se com a candidat des PI – Proposta per les Illes a s’alcaldia i actualment forma part de s’oposició.
_____________________________________________

Regidor no adscrit.

Jorge de Diego Capellán - RegidorAgenda

Jorge de Diego Capellán, nacido en Gijón (Asturias) el año 1975, residente en Menorca desde 2002. Vinculado siempre al mundo comercial como trabajador, autónomo y empresario en el sector de las TIC, ahora trabajador del sector de la seguridad y estudiante del grado en Derecho. Es la segunda vez que comparezco en unas elecciones, la anterior como independiente en otra formación política y en esta última ocasión ya como coordinador de la agrupación de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía desde el momento de su constitución como grupo en Sant Lluís.
En el mes de noviembre de 2020 presenté la baja del grupo municipal Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía y pasé a la condición de concejal no adscrito.